Även om den efterlängtade konferensen ditt företag ämnar hålla inte kommer genomföras förrän nästa år är det en god idé att börja planera den redan nu. I takt med att restriktionerna med anledning av corona-pandemin lättas upp alltmer ser konferensbranschen en stark ljusning framåt och bokningarna för kommande säsonger är i gång för fullt.Södertälje är med sitt blygsamma geografiska avstånd till huvudstaden en mycket populär ort att förlägga sin företagskonferens på. Här finns alltså stor erfarenhet av konferensverksamhet och när du letar hotell i Södertälje kommer du snart se att det just under 2022 finns möjlighet att förlägga konferensen på ett modernt, nybyggt hotell som är helt inriktat på att gästerna ska stanna och konferera. Södertälje kommun beskriver byggprojektet som

”ett högklassigt destinationshotell”.

Konferenser efter coronapandemin

Conference,Photo,Audience,And,Speaker,Giving,Speech.,Seminar,Presenter,OnEventbranschen, dit konferensanläggningar tillhör, hade minst sagt ett tufft år 2020. Det är en god idé att inför din konferens 2022 hålla koll på vilka aktörer som överlevt krisen, risken är tyvärr stor att anläggningen ditt företag vanligtvis håller sina konferenser på inte längre finns kvar. Du bör gå in i planeringsarbetet med inställningen att du behöver göra en grundligare planering än vanligt, och med god framförhållning.

Även om tiderna ljusnar finns ändå vissa orosmoln kvar. Du kan följa utvecklingen kring restriktioner och liknande hos Folkhälsomyndigheten. Även under 2022 kommer de flesta konferensanläggningar förhålla sig till smittsäkrande åtgärder, något som du som beställare av konferensen också kommer påverkas av. Som i övriga samhället kommer planerna för företagskonferenser behöva hållas flexibla. Ett sätt att göra det är att hålla nere reseavstånden, samt att arbeta med etablerade aktörer som är vana vid att hantera liknande situationer.