Att hålla ett event kan vem som helst göra, men för att få besökare att komma på eventet kräver lite kunskap. Det gäller nämligen att marknadsföra eventet när man vill att rätt personer och målgrupp ska närvara och det kan man göra genom att marknadsföra sitt event digitalt – och det är faktiskt inte så svårt som det kanske låter!

Det går att göra konferensen till ett lyckat event lika väl som det går att göra ett event till en lyckad konferens, men vitalt i båda syften är att få rätt personer att närvar. Det gör man dels genom att bjuda in specifika personer till sitt event, men vill man få mer besökare än bara de som är inbjudna gäller det att marknadsföra sitt event på bästa sätt. Det kan man göra digitalt för bästa spridning – och det är något som tidningen Internetworld delar med sig av åtta bra tips på hur du på bästa möjliga vis går tillväga:

  • Skapa ett Facebook-event – på Facebook är det gratis att skapa event och där kan man både skapa slutna och öppna event vilket gör att man kan bjuda in alla möjliga gäster. Ett tips är att skapa event direkt från företagets sida där man även skriver tydlig information om eventets innehåll såsom tider, plats och annat som är relevant.
  • Använd en egen #-tag – skapa en alldeles egen hashtag som är specifik för ditt event och tagga med denna i sociala medier för att sprida ditt event. Se till att även använda denna i all marknadsföring för att skapa igenkänning
  • Sprid eventet via Twitter – en kommunikationssida som en majoritet av svenskarna använder idag, använd den för att tweeta ut att det snart är dags för ett spännande event och glöm inte att länka.
  • Ha ambassadörer som hjälper dig – ta hjälp av till exempel talare, bloggare och deltagare för att sprida information om ditt event. Har du till exempel bokat en talare kan denne skriva om detta på sin företagssida eller i sina sociala medier för att nå ut till sin publik och så vidare.

Glöm inte att fortsätta återkoppla även efter att eventet genomförts. Säkerligen kom ni fram till en hel del spännande och smarta saker – genom att använda samma verktyg som ovan är nämnda kan du hitta nya deltagare till kommande event genom att berätta om hur allt gick, vad som sas och vad som komma skall. Digital marknadsföring bör användas kontinuerligt!