Allt som oftast är det prefekt att ha ett större event förlagt till ett hotell. Men ibland kan det bli katastrofalt, för både de som ska ha eventet och för hotellet självt. Det gäller helt enkelt att hitta rätt hotell för tillställningen.

 

17901974-grand-hotelEvent och konferenser av olika slag hålls ofta på hotell. Det är inte så konstigt. Fördelen är nämligen att då ingår ofta även sovplatser för deltagare samt att matservering är möjlig och goda möteslokaler finns. Men det kan gå fel, det vet man särskilt om man följt skandalomsusade Grand Hôtel i medierna under hösten och vintern.

Internationell högerpopulistgala mitt i Stockholm

För att ta det från början, Sverigedemokraterna hyrde i slutet av 2016 Grand Hotel i Stockholm för att arrangera ett event, en slags prisgala med internationella politiker och prominenta personer från högerextrema kretsar runt om i Europa. Sedan detta blev känt har hotellet fått mottaga massiv kritik, bland annat har deras Facebook-sida fyllts med dåliga recensioner, något som gjort att hotellet förmodligen kommer drabbas ekonomiskt av sitt val av gäster. I Dagens Nyheter skrivs det att ledningen på hotellet nu backar och menar att man faktiskt aldrig borde ha tagit den bokningen, men att de först inte visste vad galan skulle handla om eller att det ens vad SD som skulle hålla den. Samtidigt är det sen gammalt att Grand Hotel aldrig bryter kontrakt eller för den delen pratar om sina kunder. Men nu menar man alltså att det kanske hade varit det rätta, att bryta kontraktet och avboka eventet, men det är sagt med facit i hand och skadan är redan skedd.

Bojkotter från olika håll straffar Grand Hotel

Inte bara antianhängare till SD bojkottar nu Grand Hotel, även Sverigedemokraterna uppmanar sina följare och sympatisörer att bojkotta hotellet efter ett uttalande som hotellet gjort, där vd:n Pia Djupmark bland annat sagt att hotellets renommé och förtroendekapital tagit skada efter galan. Mer om detta kan man läsa om i Aftonbladet bland annat.

Några av de personer och rörelser som deltog i galan på Grand Hotel:

  • Nigel Farel, tidigare ledare för EU-fientliga Ukip
  • Mischaël Modrikamen för det belgiska populistpartiet ”Folkets parti”
  • Václav Klaus, Tjeckiens expresident som tilldelades ”frihetspriset” på galan

Event är perfekt att hålla på hotell

1852547-flygvapenmuseumFör de som funderar på att hålla event är dock inte bara Stockholm och Grand de ställen man har att välja på, det finns även ett bra utbud av hotell i Linköping. Staden ligger en liten bit från huvudstaden men tar snabbt att ta sig till med både bil och tåg, samtidigt som närheten till södra Sverige är påtagligare. I just Linköping sker det många event och konferenser vad gäller rikets säkerhet och försvar, med tanke på att där finns delar av just Försvarsmakten, Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS),  Malmen Airbase och Helikopterflottiljen men även mängder av evenemang och flyguppvisningar.

Förutom större event är det dessutom optimalt att hålla konferenser och liknande möten på just hotell. Detta för att allt redan finns ordnat på plats och deltagarna allt som oftast kan övernatta samt äta på plats.