Vad vill egentligen mäklarnas i Sverige ha av den nya regeringen?

Om du jobbar som mäklare vill du säkert ha akryl- och broschyrställ att ha folders med prospekt i, inte minst under visning. På nätet hittar du till exempel broschyrställ till låga priser, som du kan ta med dig till de olika bostadsrätterna eller villorna du har ute till salu och för visning.

Mäklare och deras önskningar på bomarknaden

Nu går det att köpa Bianca Ingrossos eleganta våning, sjönära och i sobra färger. I Svensk Dam går det att se alla bilder på hemmet som är placerat i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Det är en tvårummare på 62 kvadratmeter och Bianca Ingrosso har bott i lägenheten under cirka två år. Vilken dröm för mäklare att sälja denna pärla. Det är nog ingen fråga om att lägenheten kommer sälja snabbt och till ett högt pris.

  • Lägenhetshuset är byggt 2012 och Bianca Ingrossos lägenheten är en gavellägenhet med utsikt över både vatten och natur.
  • De 63 kvadratmeterna rymmer ett sovrum med flera garderober, badrum och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
  • Därtill finns en stor balkong med utsikt mot innergården.
  • Inredningsstilen är en mix av det moderna och eleganta, med en väl sammanhållen färgskala. Sovrummet för tankarna till ett lyxigt hotellrum, med gardiner från golv till tak, heltäckningsmatta och en elegant sänggavel av sammet.

Källa: Svensk Dam

Sänkt flyttskatt och slopade amorteringskrav

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur sänkt skatt och minskade, gärna slopade, amorteringskrav är mäklarnas önskningar nu när det tillkommit en ny regering i Sverige. Det är nämligen så att allt fler stängs ute från marknaden. Man gillar heller inte den höjda fastighetsskatten eller marknadsmässiga hyror som reform, nationalekonomernas gunstlingar i urvalet av reformer till trots. I stället vill man subventionera bosparandet och se till att marknaden får en ökad rörlighet, lösa inlåsningarna genom sänkta kostnader på uppskovet. Så nya uppskovsregler samtidigt som man önskar sänkt flyttskatt, en lättnad på det skärpta amorteringskravet. Amorteringskravet som det ser ut i dagens läge innebär att den som tar ett lån på över 4,5 gånger inkomsten före skatt och samtidigt har ett lån som är över 70 procent av bostadens värde ska amortera 3 procent per år. Mer om detta här.