Konferensen är ett vanligt inslag på de flesta arbetsplatser. Konferensens funktion är att samla alla medarbetare på ett ställe för att informera om viktiga saker som rör arbetet, och att skapa sammanhållning inom arbetsgruppen. Hur bjuder man in till konferens på bästa sätt? Finns det några regler för vett och etikett?

Konferenser hålls på de allra flesta arbetsplatser. Deras funktion är att samla alla medarbetare på ett och samma ställe för att informera om och diskutera problem, förändringar, eller ny teknik som kan underlätta på arbetsplatsen. Konferenser används också för att stärka sammanhållningen mellan kolleger, både i arbetsgruppen och utanför. Ofta hålls konferenser på restauranger eller på turistmål, så underhållning ingår vanligtvis också. När du bjuder in dina anställda till konferens är det en god idé att skicka ut fysiska inbjudningskort. Sverigekuvert har många fina kuvert för alla tillfällen, läs mer här för mer information.

Trevligare att skicka ut fysiska brev

Varför ska du skicka ut fysiska inbjudningar till konferenser istället för att bjuda in via mejl? För många är det personliga brevet fortfarande viktigt, trots den moderna teknikens framfart. Många känner sig mer uppskattade som medarbetare om de får en personlig inbjudan till konferensen, istället för ett torrt och opersonligt mejl, och att öka sammanhållningen på arbetet är ju ett av målen med konferensen.

Att tänka på vid inbjudan

Precis som vid inbjudningar till andra event finns det några saker att tänka på. Vett och etikett kring konferenser ska alltid börja med informationen i inbjudan. Genom att vara tydlig med vilka regler som gäller på konferensen visar du respekt för dina anställda. Det är exempelvis bra att specificera saker som klädkod, hur mycket alkohol som ingår i notan och vem som betalar för hemtransport, en angelägen fråga eftersom allt fler väljer att resa ut i Europa för att ha konferens. Om konferensen hålls på ett ställe med evenemang, som exempelvis en mordgåta eller en plats med historia, går det bra att ta ut svängarna i inbjudan och vara lite personlig, exempelvis med ett fint vykort från platsen. Många konferensanläggningar med evenemang erbjuder prisvärda konferenspaket med färdiga inbjudningar, vilket garanterat är någonting som kommer att få dina anställda att känna sig uppskattade!